2013. május 22., szerda

Xukor Zéró 4x GI: 0! nyírfacukor steviával, xilit - Jelenlegi ára: 1 999 Ft

A Xukor Zéró 4X ~99 % eritritolt és ~1 % steviát tartalmaz. Állaga és íze hasonlít a kristálycukoréhoz, de az energiatartalma gyakorlatilag nulla.
Az eritritolt 1990 óta használják Japánban élelmiszerek édesítésére. A cukoralkoholokat, más néven poliolokat természetes úton növényekből vonják ki. Az eritritol kis mennyiségben megtalálható egyes gyümölcsökben (körtében, a szójában, a görögdinnyében és a szőlőben), valamint a borban és a szakéban is. A tudósok kimutatták, hogy eritritolt találhatunk az emberi szövetekben és testnedvekben is. Az eritritol fogyasztása nem vált ki laxatív, purgatív hatást, mivel más cukoralkoholokkal szemben, mint a szorbit és a xilit, az eritritol legalább 90%-a vékonybélben szívódik fel, így a vastagbélbe egyáltalán nem, vagy csak nagyon kevés kerül és a szervezetből a vizelettel távozik. Az eritritol nem metabolizálódik a szájban található baktériumokkal, ami azt jelenti, hogy nem járul hozzá a fogszuvasodáshoz.
A Stevia Rebaudiana növényt a dél-amerikai indiánok már évszázadokkal ezelőtt ismerték és használták. A stevia leveleinek kivonatai mintegy 300-szor édesebbek a hagyományos cukornál. Rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkező természetes édesítő, hiszen amellett, hogy kalóriatartalma 0, nem okoz fogszuvasodást, a cukor-és májanyagcserére gyakorolt hatása kiemelkedő, valamint emésztést segítő hatása mellett magas C és A-vitamin, cink, vas és magnézium tartalma is bizonyított. Néhány tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes, emellett gombaölő hatása miatt a Candida diétázók is használhatják.
Mennyire édes a Xukor Zéró 4X?
Az eritritol és stevia tartalmú Xukor Zéró 4X négyszer olyan édes, mint a kristálycukor (szacharóz), tehát 250 g termék, 1 kg kristálycukornak felel meg.
Hogyan készül a Xukor Zéró 4X?
A gyártás során az eritritolt együtt kristályosítják a steviával, így egy teljesen homogén, kristályos szerkezetű természetes édesítőt kapunk.
Hol készül a Xukor Zéró 4X?
A Xukor Zéró 4X az Európai Unióban, Franciaországban készül.
Mi az előnye a Xukor Zéró 4X-nek?
A Xukor Zéró 4X édes ízű, nem keserű termék, a hagyományos cukorhoz hasonlóan használható sütéshez és főzéshez. Energiatartalma mindössze 20 kcal /100 gramm, glikémiás indexe 0, tehát nem befolyásolja a vércukor- vagy az inzulinszintet, ezért cukorbetegek és fogyókúrázók is használhatják ételeik, italaik ízesítésére.


Jelenlegi ára: 1 999 Ft

Az aukció vége: 2013-06-10 22:29
. Xukor Zéró 4x GI: 0! nyírfacukor steviával, xilit - Jelenlegi ára: 1 999 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése